Aquest 2020 celebram ja la sisena edició del Torneig de Dramatúrgia i per celebrar-ho feim créixer el festival en durada i en activitats. Als 3 dies de torneig hi afegim tot un programa d’activitats destinades a posar la paraula i la dramatúrgia en el centre i a donar visibilitat als autors i autores de Mallorca i de les Illes Balears. El festival es desenvoluparà en tres espais de la ciutat de Palma: el Teatre Mar i Terra i l’Espai el Tub.

L’espina dorsal del festival continua sent el Torneig que se celebrarà els dies 10, 11 i 18 de gener de 2020. Organitzat per Producions de Ferro i l’Ajuntament de Palma, segueix les mateixes bases i funcionament que el Torneig de Dramatúrgia Catalana. El certamen, que té com a principal objectiu promocionar i donar visibilitat als nous autors teatrals de les Balears en català, s’ha convertit ja en una cita ineludible per als autors i autores i per al públic amant del teatre i dels textos dramàtics en particular.

Cartell del VI Festival de la Paraula

El Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears és un festival dedicat a l’escriptura teatral en català, a la paraula escrita per ser dita a dalt d’un escenari. La iniciativa, inspirada en el Torneig de Dramatúrgia Catalana que se celebra dins el context del Festival Temporada Alta de Girona, duu ja 5 edicions celebrant-se a les Illes Balears, amb el suport de l’Ajuntament de Palma i amb un gran èxit de crítica, de públic i una gran rebuda per part del sector teatral. Des de la primera edició fins ara, 20 autors/res de les Balears han vist els seus textos interpretats per 60 actors i actrius de les Illes i de Catalunya, afavorint també l’intercanvi i les coneixences culturals i professionals.

El festival celebra enguany la sisena edició, amb un plantejament més ambiciós destinat a ampliar les activitats de suport a la dramatúrgia i a arribar a més públics. Aquest creixement passa per afegir més activitats i més espais i, sobretot, ampliar la seva durada, passant de ser un festival de 3 dies a dissenyar un programa que anirà de desembre a maig.

A més, ampliam els suports. A més de l’Ajuntament de Palma, el Teatre Principal, la Fundació SGAE i Parlem Telecom, enguany s’hi suma el Consell de Mallorca a través de les ajudes a Festivals.