Toni Lluís Reyes, amb el projecte L’enquesta, és l’autor seleccionat per a dur endavant la segona residència del Centre de Creació de Dramatúrgia Espai el Tub, amb la col·laboració del Teatre Principal de Palma. El projecte de Reyes ha estat seleccionat d’un total de deu propostes presentades per dur endavant la residència, que consistirà en l’escriptura d’un text teatral durant els mesos de març a juny, i que serà estrenat en format de lectura dramatitzada dins la programació del VIII Torneig de Dramatúrgia-Festival de la Paraula, el darrer trimestre de 2021. Durant tota la residència, l’autor comptarà amb la figura d’un tutor, que acompanyarà el resident durant tot el procés de creació, a través de monitoratges digitals i presencials. A més, durant la temporada, l’autor resident participarà en les diverses activitats paral·leles que s’organitzaran al voltant del projecte i que coordinarà Catalina Florit.

A L’enquesta, Toni Lluís Reyes parteix d’un debat, el de la llibertat d’expressió, que en els darrers anys, i sobretot mesos, s’ha tornat a posar damunt la taula. Durant la transició espanyola semblava que s’havia arribat a un consens ampli en referència a aquest tema, però de mica en mica, i segons la ideologia política, aquest debat s’ha polaritzat i la línia entre què és llibertat d’expressió i què no ho és s’ha deixat en mans de la justícia. A partir d’una experiència personal de l’autor que, inicialment, res té a veure amb la història -Reyes va fer durant una època d’enquestador electoral porta a porta-, el projecte proposa contar una història de mirades diferents, una història que qüestioni el relat i les conviccions pròpies per construir-ne una de nova.

Aquesta és la la segona residència d’escriptura teatral que acull el Centre de Creació de Dramatúrgia Espai el Tub, gràcies al conveni i suport del Teatre Principal de Palma. La primera va tenir a Manel Serrano com a autor resident, durant la qual va escriure el text Jutipiris, estrenat en format de lectura dramatitzada el passat mes de novembre de 2020. A la residència de Toni Lluís Reyes seguirà una tercera, que es convocarà el proper mes de juliol.

DESCARREGA AQUÍ EL CV DE TONI LLUÍS REYES

FOTOGRAFIES