Marta Barceló guanya el II Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears

Marta Barceló ha estat finalment la triomfadora del II Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears, organitzat per Produccions de Ferro (De Ferro & Friends) amb l’Ajuntament de Palma al Teatre Mar i Terra. Barceló, amb el text “Abans que arribi l’alemany”, es va imposar a l’eivissenc Vicent Tur i el seu text “Tagomago” en una gran final que va estar plena d’humor i de bon teatre, presentada per Toni Gomila i amb la col·laboració especial de Sergi Baos. De fet, va ser el guanyador de l’edició de l’any passat, Sergi Baos, l’encarregat de traspassar el títol de campiona del torneig a l’autora mallorquina.

Els actors encarregats de llegir el text guanyador van ser Cristina Cervià i Luca Bonadei. Lina Mira i Òscar Intente van defensar el text de Tur, que va quedar en segona posició després d’haver vençut en semifinals.

Així ha quedat el palmarès:

18 gener, Gran final: Marta Barceló i Vicent Tur (guanyadora, Marta Barceló)

15 de gener, Segona semifinal: Vicent Tur i Toni Lluís Reyes (guanyador, Vicent Tur)

11 de gener, Primera semifinal: Marta Barceló i Juanma Palacios (guanyadora, Marta Barceló)

Produccions de Ferro organitza per segon any consecutiu, juntament amb l’Ajuntament de Palma i amb el suport del Festival Temporada Alta de Girona, el Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears. Un certamen que té com a principal objectiu promocionar i donar visibilitat als nous autors teatrals de les Balears i on l’única lluita és la de la paraula. 4 autors de les illes presenten un text inèdit que serà llegit en directe dalt l’escenari per actors professionals i lluitaran fer fer-se amb el títol de campió del torneig.

El Torneig de Dramatúrgia és una ocasió també per veure en acció un grup dels millors actors de l’escena balear i catalana. La selecció es fa a partir dels textos dels autors i seguint el perfil dels personatges. Els autors i també els actors que compartiran escenari no es troben ni saben els seus noms fins hores abans de la funció. Són 12 actors, 8 per a les semifinals i 4 per a la final. Els actors i actrius que han participat en l’edició d’enguany són Rosa Renom, Salvador Oliva, Oriol Guinart, Joan Manel Vadell, Marga López, Ivan Benet, Joan Toni Sunyer, Quim Lecina, Òscar Intente, Luca Bonadei, Cristina Cervià i Lina Mira.

El Teatre Mar i Terra, ubicat al barri de Santa Catalina de Palma torna a ser la seu del Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears, que ha trobat en aquesta sala l’espai ideal per aquest tipus d’esdeveniment. L’esdeveniment compta amb el patrocini de l’hotel Costa Azul de Palma, Estrella Damm i la Cooperativa Malvasia de Banyalbufar.

IMG_20160118_164102IMG_20160111_163803IMG_20160115_164103IMG_20160111_165945IMG_20160119_154931IMG_20160118_170414CZCTsZzWMAAyILr.jpg-large