UN REPTE PER A TRES DRAMATURGS

Fidels a l’esperit innovador i encoratjats per l’objectiu d’oferir nous alicients i oportunitats per als dramaturgs i dramaturgues, enguany encetam un nou projecte d’experimentació en escriptura teatral com a part de les activitats del Festival de la Paraula que organitza el Centre de Creació de Dramatúrgia Espai el Tub, projecte de Produccions de Ferro.

Es tracta de LA TRÍADA: CONTRA EL DIÀLEG un espectacle que es construeix a partir de la col·laboració de tres dramaturgs procedents de les Balears i de Catalunya: Joan Yago, Marta Barceló i Llàtzer Garcia. El muntatge està integrat per tres textos escrits pels tres dramaturgs a partir d’un tema comú, en aquest cas les dificultats per al diàleg que imposa la societat actual i que és el tema a partir del qual s’articula enguany el Festival de la Paraula.

Però Yago, Barceló i Garcia no estan sols. Els acompanyen tres experts o savis, tres pensadors que han conversat amb els autors durant el procés d’escriptura per crear un diàleg que els ajudi -o afegeixi dubtes, qui sap- en el seu procés creatiu. Aquests savis són el periodista i escriptor Emili Manzano, la sociòloga i doctora en Feminisme i Comunicació Meritxell Esquirol i Joaquim Valdivielso, professor de Filosofia Moral a la UIB.

Posteriorment, a través del treball en comú dels tres autors i del director, Joan Fullana, els tres textos s’han interrelacionat entre ells per donar com a resultat final una sola peça teatral per a 3 intèrprets. Una peça que parteix del diàleg entre personatges per transitar per qüestions com la incomunicació, l’ansietat dels nous temps, les paraules no dites, les ferides no sanades, la mort.

SINOPSI

És el diàleg la gran solució a tots els mals de la nostra societat contemporània, individualista i polaritzada? O potser el problema són precisament les paraules, aquesta creença cega i absoluta en les paraules? Tres peces teatrals que dialoguen dins una de sola, discuteixen, disputen, escupen o, senzillament, conviuen.

FITXA ARTÍSTICA

Dramatúrgia: Joan Yago, Marta Barceló i Llàtzer Garcia

Savis: Emili Manzano (periodista i escriptor), Meritxell Esquirol (sociòloga de la Comunicació) i Joaquim Valdivielso (professor de Filosofia Moral)

Intèrprets: Lluqui Herrero, Jordi Figueres i Lluís Marquès

Direcció: Joan Fullana

Il·luminació i espai sonor: Olivier Auclair

Vestuari: Josep Orfila

Fotografies: Llorenç Gris

Producció: Fàtima Riera

Comunicació: Cristina Bugallo

Producció: Produccions de Ferro/Espai el Tub

Espectacle produït amb la col·laboració i el suport a la Producció del Consell de Mallorca.

DESCARREGAR DOSSIER

IMATGES