IB3 Ràdio celebra el Dia Mundial de la Ràdio amb Nür, el text guanyador del IV Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears

Aquest dimarts, dia 13 de febrer, IB3 Ràdio emetrà la versió radiofònica de Nür, el text guanyador del IV Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears, del qual és autor Joan Fullana. La ràdio pública se suma així a les celebracions del Dia Mundial de la Ràdio i dona suport a un esdeveniment que té com a objectiu principal donar visibilitat als autors teatrals de les Illes Balears. El Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears està organitzat per Produccions de Ferro i l’Ajuntament de Palma amb el suport del Festival Temporada Alta de Girona.

La peça, adaptada expressament per a IB3 Ràdio, està escrita i dirigida per Joan Fullana, dramaturg que ha rebut recentment el premi Ciutat de Palma d’Arts Escèniques pel seu espectacle ‘Comviure’ i director de l’exitosa sèrie d’IB3 TV ‘Mai neva a ciutat’. Les intèrprets són Queralt Albinyana, actriu amb una àmplia carrera al teatre i a la televisió, protagonista de la sèrie d’IB3 TV ‘Treufoc’ i Mercè Pons, reconeguda actriu catalana habitual del teatre, el cinema i la televisió.

SINOPSI

Nür explica la història del segrest de la presidenta del govern d’un país d’Europa Occidental com a darrera estratègia per intentar evitar la construcció imminent d’un pantà que ha de negar un petit poble de 300 habitants (Nür) amb l’objectiu de construir una central hidroelèctrica. Durant el captiveri, el diàleg de la presidenta amb la seva captora anirà revelant dades i secrets que complicaran la història i faran dubtar sobre les motivacions d’aquest segrest.

FITXA ARTÍSTICA

Autor i director: Joan Fullana

Intèrprets: Queralt Albinyana i Mercè Pons

Realització: Iker Hernández i Facundo Tenaglia

IB3 Ràdio també ha enregistrat la versió radiofònica del text finalista del Torneig, ‘Transbord’, de Sebastià Portell. La peça està interpretada per Xavier Frau i Lara Díez i s’emetrà properament a la ràdio pública.