UNA COMÈDIA PER A UN MÓN QUE S’ACABA

El Jorn del Judici és l’espectacle que voldriem veure si ens diguéssin que el món s’acaba. És, de fet, la sensació que tenim de vegades quan miram la televisió, llegim els diaris o consultam les xarxes socials. Aquesta sensació apocalíptica que arrossegam des de la pandèmia i que ens ha fet venir ganes de dur als escenaris aquesta comèdia esbojarrada, insòlita i que planteja una pregunta tan poc probable com decisiva: què fariem si fossim testimonis i únics supervivents de la fi del món, almanco tal i com l’hem conegut fins ara?

SINOPSI

Com bé havia pronosticat la Sibil·la, el jorn del judici arriba a la fi a Mallorca. Una gran onada ha arrasat l’illa més gran de les Balears. S’ha acabat el paradís a la Terra. Hordes de turistes, residents i nadius han desaparegut per sempre. Res no ha quedat després que l’onada passi… Res? No, no, espera. Quatre persones hi han sobreviscut i han aparegut al cim més alt, el Puig Major. Són, potser, les muntanyes més altes de la Serra de Tramuntana l’últim refugi que els hi queda. Allà on l’onada no ha pogut arribar. Allà hauran de sobreviure i conviure. I amb el temps, qui sap, podran refer una nova Mallorca.

FITXA ARTÍSTICA

Dramatúrgia: Marta Barceló, Sergio Baos i David Mataró.

Intèrprets: Toni Gomila, Lluqui Herrero, Lluís Oliver i Alba Flor

Direcció: Sergio Baos

Il·luminació i espai sonor: Olivier Auclair

Escenografia i vestuari: Elionor Sintes

Fotografia: Llorenç Gris

Disseny cartell: Mateu Riera

Producció executiva: Fàtima Riera

Comunicació: Cristina Bugallo

Distribució: Carme Amengual

Una producció de Produccions de Ferro i el Festival de la Paraula, amb el suport de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) i inclosa dins el Catàleg d’Activitats Culturals del Consell de Mallorca (CACIM).