Manel Serrano, amb el projecte ‘Jutipiris’, és l’autor seleccionat per a dur endavant la primera residència del Centre de Creació de Dramatúrgia Espai el Tub, amb la col·laboració del Teatre Principal de Palma. El projecte de Serrano ha estat seleccionat d’un total de cinc propostes presentades per dur endavant la residència, que consistirà en l’escriptura d’un text teatral durant aquest estiu, que serà estrenat el proper mes de novembre en format de lectura dramatitzada dins la programació del VII Torneig de Dramatúrgia-Festival de la Paraula. Durant tota la residència, l’autor comptarà amb la figura d’un tutor/ra, que acompanyarà el resident durant tot el procés de creació, a través de monitoratges digitals i presencials. Dramaturgs/gues de prestigi com Marc Rosich, Rafel Duran, Marc Artigau i Cristina Clemente són alguns dels noms participants. A més, durant la temporada Serrano participarà en les diverses activitats paral·leles que s’organitzaran al voltant del projecte i que coordinarà Catalina Florit.

A ‘Jutipiris’, Manel Serrano parteix de la pregunta de com explicar el concepte de la mort d’un ésser estimat a una persona amb una discapacitat intel·lectual. El projecte parteix d’una experiència personal de l’autor, la mort de la seva sogra, que estava molt lligada a un nét que pateix aquesta discapacitat intel·lectual. La família es va preparar per fer-li entendre allò que havia passat, però no va resultar gens senzill. Perquè el jove “no entenia la mort”. A partir d’aquí, el projecte pretén investigar sobre com es pot crear un diàleg enriquidor entre les persones i com, per altra banda, cadascuna d’elles pot arribar a comprendre de forma diferent la sensació de la pèrdua d’un ésser estimat.

Aquesta és la primera residència d’escriptura teatral que acull el Centre de Creació de Dramatúrgia Espai el Tub, gràcies al conveni i suport del Teatre Principal de Palma. L’objectiu és treure una nova convocatòria a principis de l’any que ve i que cada any hi hagi dues residències d’escriptura teatral impulsades per l’Espai El Tub i el Teatre Principal.