El cap de setmana del 6 i 7 de març aterra a l’Espai el Tub de Palma una altra perla de la programació del Festival de la Paraula. Parlam de Batec (una trilogia), text de Catalina Florit dirigit per Jaume Madaula i interpretat per Florit i Àlvar Triay. L’espectacle es concep a partir de 3 peces curtes –HomenatgeLlumAmèrica– que giren al voltant de la dona. Però no una dona qualsevol, sinó la dona major, la silenciada més que cap altra, la que pertany a una generació que ara ja té a partir de 80 anys. La que fa molt que viu, i molt que calla.
La idea fonamental de l’obra és la de donar veu a aquestes dones reals, que ens han conformat com som, que ens han fet entendre el feminisme sense sabre-ho, i que mereixen tot el nostre respecte i la nostra veu.
Homenatge ha estat premi Píndoles de Barcelona i ha fet durant tres anys gira catalana i illenca; Llum ha estat premi Teatre de Butxaca de Ciutadella; i Amèrica ha estat estrenada i pensada directament a través de Batec.

SINOPSI

L’equilibri entre il.lusió i frustració sempre ha estat massa fràgil. Especialment si xerram de dones (i no una, ni dues, ni tres, com aquí) que per professió perenne han tingut la de cuidar-nos i per rutina, la d’acatar. I a qui van fer creure que els somnis existeixen per no complir-se. Per a elles, aquesta admiració en forma de trilogia.

FITXA ARTÍSTICA 

Dramatúrgia: Catalina Inès Florit
Direcció: 
Jaume Madaula
Interpretació: 
Catalina Florit i Àlvar Triay
Escenografia: 
Jaume Madaula